.

.

1655 ТОА COMMODUS на ГЛАДИЈАТОР ЦАРОТ 184AD AR Римски Coi Denarius Ch F NGC

1655 ТОА COMMODUS на ГЛАДИЈАТОР ЦАРОТ 184AD AR Римски Coi Denarius Ch F NGC

Мислење на купувачите:

DEN 19128.00
Износ
Залиха

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета RIC 102; РСЦ 476 Certification : NGC Древните Ch F 4936286-005 COMM МРАВКА AVG СТР БРИТАНЕЦОТ, лауреат главата десно.ЧАСОТ TR P X IMP VII COS IIII P P, Ромите стои лево, држејќи Победа и жезолот.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Во антички Римски religionn, Ромите беше женско божество кои се прикажани на градот Рим и пошироко, Римската држава. "Како персонификација, како божица или како симбол, името на Ромите се протега од класична Грција да Мусолини е Фашистичка пропаганда..Ромите е виден како божица, курва, близу-светец, и како симбол на цивилизацијата себе.Таа останува најстарите континуирано политичко-религиски симбол во Западна цивилизација." Роналд Mellor, Вовед, божицата на Ромите.Најраните одредени култ да деа Ромите е основана во Смирна во 195 BCE, веројатно за да означите Рим успешно алијанса против Антиох III.Mellor предложи нејзиниот култ како форма на religio-политички дипломатија која се прилагодат традиционалните Graeco-Источна monarchic му оддава почест на Републиканската обичаи : му оддава почест на упатено до божествена персонификација на Римската држава ја призна орган од своите канцеларии, Републиката и градот како божествена и вечна.Демократски град-држави како Атина и Родос прифатени Ромите како аналогно на нивната традиционална култот персонификација на демонстрации (обичните луѓе).Во 189 BCE, Делфи и Lycia поведе фестивали во нејзината чест.Ромите како "божествена спонзор" на атлетиката и пан-Грција култура се чини дека имаат dovetailed уредно во добро воспоставени и ентузијастички фестивал коло, на.

Декларирани својства

Најдобри предлози